Саудитска Арабия атакува позициите на бунтовниците в Йемен

Саудитска Арабия е започнала да бомбардира позициите на бунтовниците в Йемен. С това започва офанзива на военна коалиция от десет страни, водена от Риад и подкрепена от Вашингтон.
Военни самолети на Саудитска Арабия са започнали обстрел на бунтовнически позиции на хутите, шиитската група, която контролира Йемен след като свали от власт президента. Саудитският посланик в САЩ Адел ал-Джубеир обяви, че коалиция от десет страни, водена от Саудитска Арабия започва военна офанзива срещу бунтовници в Йемен, за да подкрепи законното правителство на страната. САЩ подкрепят военната офанзива, но в момента не участва.
Йеменски медии съобщиха, че атаките са отнели живота на 65 души и 30 са ранени. След първите удари, Саудитска Арабия контролира въздушното пространство над Йемен, унищожи военна база в столицата и повечето ПВО позициите на милицията, съобщи телевизионният канал Ал Арабия. Офанзивата започна с въздушни удари, но може да бъдат използвани и други военни действия, каза посланикът на Саудитска Арабия.

Станете почитател на Класа