Книга обвинява семейство Клинтън в незаконно обогатяване с фондацията си

Демократката Хилъри Клинтън, която води кампания за президент на САЩ, не отговори на твърденията за възможен конфликт на интереси, в дейностите на Фондацията Клинтън, когато е била държавен секретар. Обвиненията фигурират в книга, която ще бъде пусната през май.
В книгата "Клинтън Cash" на Петер Швайцер, която се пуска в продажба на 5 май, републиканците са намерили ново обвинение в конфликт на интереси в практиките на семейство Клинтън във Фондацията им, създадена през 2001 г. от бившия президент Бил Клинтън.
Дарения направени на Фондация Клинтън от различни правителства и чуждестранни компании с интереси във Вашингтон, докато Хилъри Клинтън водеше американският дипломация (2009-2013), са наблюдавани отблизо от критици на демократите и от пресата.
"Ние ще бъдем обект на всевъзможни атаки", заяви Хилъри Клинтън пред малка група репортери по време на пътуване до Кийн, Ню Хемпшир. "Но аз съм готова "подчерта тя.
The New York Times, който вече има достъп до книгата, заяви че авторът обвинява двойката Клинтън в лично обогатяване, особено чрез конференции на Бил Клинтън в чужбина, докато съпругата му е държавен секретар.

Станете почитател на Класа