Швейцарските пощи тестват доставки с дрони

Швейцарските пощи стартират тестове на доставки с дрони до отдалечени райони, пише Ingenieur.de. Летателната машина Matternet One ще доставя пратки предимно до изолирани или труднодостъпни места, каквито са планинските хижи.
След като Amazon, Google и германската DHL започнаха експерименти с роботизирани самолети, швейцарските пощи също са решили да се присъединят към групата от пионери през идващия юни. За целта институцията си сътрудничи с швейцарския клон на товарното подразделение на Lufthansa и с калифорнийския производител на дрони Matternet.

В действие ще влезе наскоро представения безпилотен самолет Matternet One. Той лети напълно автоматично без дистанционно управление и пренася товари до един килограм. Обхватът му е 20 километра, а цената на една машина е 5000 долара. Първоначално ще се проведат изпитания по къси маршрути, като дронът ще доставя писма и малки пакети до отдалечени адреси в швейцарските планински области. С множеството хижи и частни къщи извън населените места Швейцария е идеален тестови терен.

Междувременно в Германия се извършва оценка на тестовите полети до остров Юист. Изпитанията, проведени от септември до декември 2014 година са преминали без проблеми, посочват от DHL. Извършени са 40 полета за доставка на медикаменти от континента до острова, включително при сложни атмосферни условия като дъжд, мъгла, както и през нощта.

Станете почитател на Класа