"Опитите да се променя историята и да се отслаби Русия се провалят"

Западните опити за коригиране на историята, за да се отслаби Русия не само са "обречени на провал", но също са много опасни, казва комисарят за правата на човека от Руското външно министерство, Константин Долгов.
"Разбира се, ние отдаваме почит, уважение и памет към жертвите, направени от други страни [през Втората световна война]," каза той. "Това е колективна победа и това е важно да се помни".
Въпреки това, той отбеляза: "Не можем да забравим, че държавата платила най-високата цена, на първо място в човешки животи е бившият Съветски съюз. В момента това е, което не намира място в съзнанието на настоящото поколение в западните страни", предупреди той.
Напоследък тази политика "е придобила особено значение в контекста на абсолютно безполезната, но интензивна кампания за изолиране на Русия", добави Долгов. Нейната цел, според комисаря, е " да отслаби Русия, да се подкопаят националните й интереси и между другото, да се коригира историята. Тази политика е толкова исторически обречена на провал, колкото е опасна от гледна точка на стимулиращото влияние, което оказва върху екстремисти от всякакъв вид и особено върху неонацистките елементи", предупреди Долгов.

Станете почитател на Класа