Мафиотският бос Паскуале Скоти заловен в Бразилия след 30 години укриване

Бос на италианската организирана престъпност, осъждан за повече от 20 убийства е заловен в Бразилия след 31 години укриване. Паскуале Скоти е арестуван докато водел децата си на училище.
Паскуале Скоти - водещ член на Камората - неаполската мафия - е избягал от италианска болница през 1984 след престрелка с полицията. Той е бил открит в бразилския град Ресифе, съобщи полицията и пръстовите му отпечатъци са потвърдили самоличността му. Сега се очаква да бъде екстрадиран в Италия през следващите няколко дни.
Скоти е осъден за изнудване, убийства и други престъпления, извършени между 1980 и 1983 г. В негово отсъствие, той е получил доживотна присъда и заповед за задържането му е издадена в Италия през 1991.
Въпреки това, много доклади - въз основа на доказателствата, представени от бивш член на Камората и сътрудник на Скоти - твърдяха, че е починал скоро след бягството му през 1984 година.
Според италианското МВР, Скоти е арестуван в Ресифе при операция, с участието на офицери от полицията на Неапол, италиански анти- мафиоти, бразилски полицаи и Интерпол.
Скоти е заловен докато шофирал, отвеждайки двете си деца, на възраст 12 и 15 години, на училище. Той е използвал псевдонима Франсиско де Кастро Висконти, притежавал е компания за внос на храни и е бил партньор в нощен клуб.
Бразилските полиция съобщи, че Скоти е имал фалшива лична карта и дори бил регистриран за гласуване в Ресифи.

Станете почитател на Класа