Deutsche Welle предсказва смъртта на Европейския съюз

Германската медия Дойче веле прогнозира разпадането на Европейския съюз. Колкото по-нараства броят на евроскептиците, толкова по-трудно ще бъде за Германия да се поддържа интегрирането в политическия и икономическия блок, пише колумнистът Bernd Rigert.
Днес е ясно, че Европейският съюз е изправен пред сериозни проблеми, които в близко бъдеще може да разрушат неговата цялост. В статия, публикувана на интернет страницата на Deutsche Welle Ригерт казва, че това може да се случи поради нарастващия евроскептицизъм в рамките на блока.
Въпреки, че германският канцлер Ангела Меркел, се опитва да запази своите партньори заедно, вече е невъзможно да се спре разпадането на Европейския съюз, заради различните интереси, следвани от членовете му, пише журналистът.
Така Великобритания се стреми да намали влиянието на блока чрез намаляване на вноските си в бюджета на Брюксел, докато британците мислят, че могат да живеят без Европа. В същото време страни от Южна Европа предизвикват германската солидарност за своя публичен дълг, докато Германия е уморена, за да помага на бедните си съседи.
Според Ригерт, Европейският съюз е достигнал до задънена улица, тъй като структурните реформи в Брюксел не може да задоволят едновременно всички европейски страни.

Станете почитател на Класа