Пол Крейг Робъртс: "Гърция може да предотврати Трета световна война"

"Гърците имат в ръцете си възможността да спасят планетата от Третата световна война", твърди Пол Крейг Робъртс, заместник-секретар на Министерството на финансите в администрацията на Рейгън. Той предупреждава обаче, че това може да струва живота на правителството на Атина.
"Гръцкото правителство е наясно, че мерките, които налагат европейските кредитори не са осъществими. Строгите мерки за икономии доведоха до спад на икономиката с 27% в страната. Всъщност Тройката говори за геноцид на гръцкото население", каза Робъртс в интервю за King World News. " Тези организации не са заинтересовани в намирането на решение на гръцката криза, а това им служи за създаване на по-централизирана структура на властта, в която Европейската централна банка определя политиката на всички страни в региона", отново подчерта икономистът.
„Народът и гръцкото правителство са пред уникална възможност да се предотврати Трета световна война. Всичко, което трябва да направи гръцкото правителство е да обяви фалит и да се откаже от ЕС и НАТО. Това ще доведе до разпадането на НАТО ", каза той."Много скоро Испания и Италия последват примера им. Така Южна Европа ще се откаже от НАТО, Австрия, Унгария и Чешката република ще направят същото. НАТО е механизмът, който Вашингтон използва, за да се стигна до конфликт с Русия. И тъй като ЕС и НАТО се разпадат, способността на Вашингтон да произвежда този конфликт ще изчезне ", казва Робъртс.
Но от гледна точка на икономиста, най-вероятно е на Атина да не бъде позволено да напусне ЕС. "Напълно е възможно гърците да знаят, че не могат да обявят фалит и да напуснат, защото ако го направят, ще бъдат убити. Няма да се учудя, ако са им казали директно: Може да правите шоу колкото искате, но ако си тръгнете ще сте мъртви ", казва той.

Станете почитател на Класа