III световна война между Китай, САЩ и Русия?

Анализаторите на списание Time показват къде и как могат да бъде предизвикан третият световен конфликта в историята, чиято основни участници ще бъдат Китай, Русия и Съединените щати.
Основната причина за евентуална Трета световна война ще бъде конфликтът между САЩ и Китай, по мнението на "Time". Що се отнася до Русия, тази страна няма да задейства катастрофата и може да влезе в конфликта само като съюзник на Китай, пише изданието.
Основна област на развитието на този конфликт ще бъде морската, като военноморските сили на Китай и Съединените щати се противопоставят в Тихия океан. Въпреки това, киберпространството и космоса също биха могли да бъдат ключови области на тази евентуална война, която като цяло, ще бъде много различна от конфликтите, които протичат в света, а посвоя мащаб би била огромна.
Въпреки, че тези предположения понякога изглеждат фантастични и дори абсурдни, има няколко причини за такива хипотези, счита "Time". Според списанието, между тези странивече е стартирана надпревара във въоръжаването. Не е изненадващо, че и двете страни разбират, че опонентът им се развива бързо и затова трябва да ускорят производството на нови оръжия и технологии.
Според анализаторите „фактът, че и двете страни са уверени в тяхното превъзходство прави ситуацията по-рискована. Също така, не забравяйте, че сега светът е в процес на геополитически промени, които също биха могли да предизвикат такава война".
В заключение, експертите на "Time" считат, че Третата световна война не е неизбежна, затова народите трябва да положат всички усилия, за да я предотвратят.

Станете почитател на Класа