Бразилската президентка Русеф представи олимпийската факла

Бразилският президент Дилма Русеф разкри факлата, която ще бъде използвана на олимпийски игри в Рио де Жанейро-2016. Тя каза, че игрите ще донесат "чест и гордост" за страната. Г-жа Русеф каза, че страната ще се изправи пред предизвикателството и ще организира безопасни и успешни игри.
"В момента сме на 399 дни от откриването на Олимпийските игри и на 5 август целият свят ще ни гледа, ще видите олимпийския огън запален", каза г-жа Русеф по време на церемония в столицата Бразилия.
Тя каза, че 12 000 души ще бъдат избрани да носят олимпийския огън през 300 бразилски градове през следващата година. Щафетата ще започне в бразилската столицата през май и ще приключи на стадион Маракана в Рио през август, на церемонията по откриването на олимпийските игри. Организационният комитет и спонсори ще избират факлоносците в следващите няколко месеца.
Г-жа Русеф обеща, че сигурността ще бъде приоритет, като покани хилядите фенове, които са пътували до Бразилия за световното първенство по футбол, да се върнат за Олимпиадата.
"Ние сме уверени, че можем да се справим с предизвикателствата пред нас и ще направим историческа Олимпиадата ", каза г-жа Русеф.
Рио де Жанейро ще бъде първият южноамерикански град, домакин на Олимпийските игри.

Станете почитател на Класа