Три страни от ЕС не желаят да следват инструкциите на САЩ

Вашингтон повдига отново въпроса за разполагане на ядрени бойни глави в Европа. Три европейски държави - Франция, Германия и Италия - отхвърлят инсталирането на американските ядрени оръжия срещу Русия, според La Jornada.
Престижната немска медия Der Spiegel съобщава, че САЩ – единствената държава, използвала ядрено оръжие срещу беззащитните японските градове Хирошима и Нагасаки, отново повдига въпроса за инсталирането на ядрени бойни глави в Европа.
В отговор на това Русия заявява, че ще предприеме ответни мерки, а европейците изразяват загриженост да не бъдат хванати в една нова Студена война. Медията отбелязва, че преобладаващото мнозинство от германците не искат нови ядрени оръжия на САЩ в Европа. "Напротив, биха предпочели да бъдат отстранени последните американски атомни бомби, съхраняватни в Западна Германия". Германската страна се подкрепя и от Франция и Италия.
Много страни от западната част на бившия СССР ", под зловредните инструкции на САЩ, заради предизборни кампании и комисионни от масивна продажба на оръжия, преувеличават фантасмагоричната " заплаха от Русия" - пише журналистът. Но в действителност, Москва само се защитава след преврата в Киев (силно насърчаван от "мегаспекуланта" Джордж Сорос) и последващото разгръщане на НАТО в близост до границите на Русия.

Станете почитател на Класа