Хакери блокираха хиляди сметки на ИД

Ислямската държава активно използва модерна технология за разпространение на екстремистка идеология, за набиране на нови последователи чрез социалните мрежи. Но сега група от опитни хакери им се противопоставя. Един от тях е разкрил изключително за RT, че организацията е блокирала достъпа до стотици сайтове и хиляди сметки на джихадистите.
Групата хакери, известни като Ghost Security, комбинира силите си с другите две групи, CtrlSec и известните Anonymous, за да спрат вълната от екстремизма онлайн.
"Нашата мисия е да премахнем онлайн присъствието на екстремистки ислямски групи като Ислямска държава, в опит да им попречим и да ограничим способността им да организират международните терористи ", се казва в официалния сайт.
RT е интервюирал един хакер с прякор Mikro, който представлява GhostSec и CtrlSec. "Ние сме блокирали достъпа до повече от 100 страници и повече от 55 хиляди акаунти в Туитър," разкри той. "Преди това прекъснаме мрежата за набиране съмишленици в Турция, превозващи поддръжници на ИД в Сирия. Някои са били арестувани, а други са били убити при сблъсъците. Това, което правят е психологически опустошително, но някой трябва да им се противопостави", продължи той.
Групата също така създаде онлайн вариант на своята интернет страница, за да може всеки да предоставя полезна информация за кампанията анти-ИД. В своята работа, хакерите виждат много снимки с жестокости и насилие на джихадистите. "Да, някой трябва да им се противопостави", заключава той.

Станете почитател на Класа