Защо Ирак предпочита Русия като съюзник в борбата срещу ИД?

По време на руската антитерористична операция в Сирия, Ирак се оплаква от бавния напредък на САЩ в борбата срещу ИД, поради което се обмисля идеята за сътрудничество с Русия, като основен партньор в борбата срещу терористите, пише "Foreign Affairs". Междувременно, The New York Times, позовавайки се на иракските власти, подчертава, "Русия действа по-сериозно, отколкото САЩ".

В края на септември, Русия, Сирия, Иран и Ирак създадоха информационен център със седалище в Багдад, за да координират борбата срещу радикалното ислямско движение ИД, припомня изданието.

От своя страна, по време на посещението си в Москва, иракскияг министър на отбраната, Халед Ал Обайди каза, "в боевете водени в момента руските оръжия се оказаха най-добрите, а САЩ поставят твърде много условия по отношение на доставката на оръжия."

"Това, което занимава обикновените хора, е как да се експулсира ИД от Ирак", цитира вестникът член на Иракския парламент. "Сега хората смятат, че Русия е по-сериозна, отколкото САЩ", заяви иракският политик.

Станете почитател на Класа