Гърция предупреждава Турция за нарушаване на въздушното пространство: "За щастие нашите пилоти не са нервни"

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обвини Турция в постоянно нарушаване на гръцкото въздушно пространство, но "за щастие" пилотите от ВВС на Гърция "не са нервни" да свалят турски самолети, както Анкара направи с руския бомбардировач Су-24 в Сирия.

Турция постоянно нарушава гръцкото въздушно пространство, според Атина, като само от началото на месец ноември са били регистрирани повече от 50 нарушения от турски самолети. След свалянето на руския самолет, въпреки че това се е случило в Сирия, Анкара драстично намали своите провокативни нарушения на гръцкото въздушно пространство над Егейско море.

"За щастие, нашите пилоти не са толкова нервни както Вашите срещу руснаците", каза Ципрас на турския си колега Ахмет Давутоглу, на срещата на високо равнище ЕС-Турция проведена тази неделя в Брюксел, съобщава Атинската информационна агенция.

"Това което се случва в Егейско море е абсурдно и неразбираемо,. Харчим милиарди евро за оръжия. Вие [Турция], за да нарушавате нашето въздушно пространство, ние, за да ви съдържаме," каза ръководителят на гръцкото правителство.

Станете почитател на Класа