Лавров за Ердоган: Крадецът вика “Дръжте крадеца”

Министърът на външните работи Сергей Лавров, коментира изявленията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който е обвинил "руски граждани", че купуват петрол от ислямската държава. "Крадецът вика "Дръжте крадеца"", заяви руският външен министър, като подчерта, че обвиненията на турската страна идват веднага след публикуването на данните, доказващи търговската връзки между ИД и Турция.

" Ние може да си спомним само поговорката за шапката, защото нищо ново не ми идва на ум ", каза Лавров, като се позова на руската поговорка, чийто буквален превод гласи:" На крадеца гори дори шапката", еквивалентна на известната "Крадецът вика "Дръжте крадеца ".

В отговор на твърденията, че Турция купува суров петрол от ИД, Ердоган заяви че най-големият купувач на петрол от терористичната групировка е сирийски бизнесмен, който твърди, че има и руско гражданство.

Руското министерство на отбраната пусна видеоклип, показващ колона тежкотоварни цистерни как преминават безпрепятствено Сирийската-турската граница. Това видео може да бъде видяно на официалната страница на Министерството на отбраната на Русия в YouTube и показва преминаване на границата между Сирия и Турция, в района на Рейханли.

Станете почитател на Класа