Мексикански археолози откриха улица, по която е ходил Исус Христос

Една група от мексикански археолози са открили в град Магдала (Израел), една улица датираща от първи век от н.е., на която предполагаемо и според Евангелието на Лука, е проповядвал Исус Христос. Откритието е резултат от разкопките това лято на стотина доброволци на място, което за много хора е люлката на християнството.

Основателят на проекта, отец Хуан Солана, разкри подробно че сред находките от първи век археолозите са намерили многобройни съдове от керамика и стъкло, ритуална баня и три стаи.

"Хората могат да се докоснат до град от първи век, който в продължение на векове е бил погребан от потопа. Други градове в първи век са били реконструирани през годините, но този остава непокътнат. Който посещава Магдала, ходи по улиците където Исус е проповядвал ", каза свещеникът, цитиран от информационна система на Мексико (SIAME).

Разкопките в древния град Магдала са под ръководството на Марсела Сапата. Това е проект, подкрепен от Легионерите на Христос, в който учасдтват няколко археолози от Националния автономен университет на Мексико (UNAM), Университета Anáhuac del Sur и Израелската Агенция за антики. През последните няколко години около 400 доброволци са допринесли за проекта.

Станете почитател на Класа