Путин: “Аллах реши да накаже турските управници като им отнеме разума"

"Аллах реши да накаже турските управници като им отнеме разума"
заяви руският президент Владимир Путин, коментирайки решението на турските власти да свалят руски самолет Су-24. "Само Бог знае защо Турция уби нашите граждани", подчерта той, имайки предвид убийството на двама руски военни от Турция.

Руският лидер започна годишното си обръщение към двете камари на Федералното събрание, Държавната дума и Съвета на федерацията, с темата на борбата срещу международния тероризъм. "Терористичната заплаха се увеличава", каза Путин. В този контекст, твърдя че е трудно да се борим с терористи, когато организации като ИД получават постоянна финансова подкрепа", каза той.

Путин отново обвини турския елит в подкреп на екстремистите, като същевременно подчерта, че турският народ е приятелски настроен.

"Ние знаем кой в Турция пълни джобовете си и дава на терористите да печелят пари", каза президентът. "Междувременно, турският народ е добър, трудолюбив и талантлив. В Турция имаме много истински приятели. И искам да подчертая, че ние не правим равенство между народа и управниците, които са пряко отговорни за смъртта на наште военни в Сирия", подчерта руският лидер.

"Турция ще съжалява повече от един път за това, което е направила", каза Путин и продължи: "Ако някой си мисли, че след извършване на това отвратително военно престъпление - убийството на наши хора, ще се размине с ограничаването на доматите, или със съкращаване на строителството, дълбоко греши. "

Когато започна речта си, президентът поиска минута мълчание в памет на руския военен-пилотът Олег Пешков и морски пехотинец Александър Позиних убити от ръцете на турски военни.

Станете почитател на Класа