Китай подкрепя идеята на Путин за" общ антитерористичен юмрук "

Позицията на Китай по въпроса за борбата с тероризма съвпада с тази на руския президент Владимир Путин, който предложи създаването на общ фронт срещу тероризма под егидата на Организацията на обединените нации, съобщи в петък говорителят на Министерството на външните работи Китай.

"Позицията на Китай по въпроса за борбата срещу тероризма е последователна и ясна. Ние сме против всяка форма на тероризъм и се противопоставяме на използването на двойни стандарти по този въпрос. Ние също така вярваме, че международната общност трябва да следва принципите на Устава на ООН," добави той.

Говорителят подчерта, че международната общност трябва да приеме "цялостен подход" в борбата срещу тероризма и да прекъсне финансирането на терористични организации чрез увеличаване на глобалния финансов надзор.

"Страните трябва да прилагат консенсуса, постигнат от Съвета за сигурност на ООН, да се гарантира ефективно сътрудничество и да се намалят каналите за финансиране на терористи". "Ние винаги сме подкрепяли усилията на няколко страни, включително Русия, да се гарантира международната сигурност. Що се отнася до руските атаки срещу терористичните организации в Сирия, ние сме изразили нашата подкрепа преди и Русия провежда бойна операция срещу терористите в Сирия по покана на правителството на тази страна ", заяви дипломатът.

Станете почитател на Класа