Руските въздушни удари разкриват най-лошо пазената тайна на Месопотамия

Реакцията на силната ефективност на руските въздушни удари срещу терористи от ислямската държава в Сирия разкри тайната: Вашингтон е изоставил напълно древна Месопотамия и покрива джихадистите, казва бившият шеф на следователския екип на Военновъздушните сили на САЩ Мърфи Донован.

Позовавайки се на напрежението след свалянето на руския Су-24 от турски изтребители, Донован обясни в статия в American Thinker, че" за съжаление интересите на Турция и на ИД са обдинени от коварството".

"Не е тайна, как всъщност руските въздушни удари в Сирия заплашват Турция", каза още експертът, като припомня, че руските атаки, насочени, наред с други цели, срещу петролни инсталации, контролирани от терористите "изглеждат много ефективни."

За Донован е възможно Министерството на отбраната да не е в състояние да разграничи на земята умерени мюсюлмани от ислямски терористи, но идентифицирането на въздухоплавателни средства за "професионалисти от ВВС" не би трябвало да е много сложно.

Когато президентът казва, че руснаците бомбардират умерените сили "анти-Асад" пропуска да отбележи факта, че същите тези "умерени" търгуват с незаконно оръжие, хора и петрол за финансиране на Ислямска държава. "В действителност, Южна Турция е рай за терористите от сунитските милиции, складовете на оръжия и контрабандата със суров петрол" прецизира авторът. Така става ясно, отбелязва той, че САЩ са изоставили Близкия изток на собствената му съдба.

Станете почитател на Класа