Германия изпраща "боклуци" за борба с терористите?

Решението на Германия да допринесе за борбата срещу ИД поражда опасения. Германският парламент наскоро одобри участието на своите въоръжени сили в антитерористичната кампания срещу ислямската държава. Въпреки това, състоянието на разузнавателните самолети Tornado, които страната изпрати в Сирия, поражда съмнения и противоречия.

В продължение на много години изтребителите на ВВС в Германия се влошават поради липса на резервни части, съобщава портал War is Boring. Авторът на статията, твърди, че броят на бойни самолети, които могат да летят и да оперират във въздуха е достигнал най-ниските нива.
"В Германия се използва система от три числа, за да се броят изтребителите. Има общ брой самолети, брой самолети на разположение и брой на самолетите, класифицирани като използваеми. С други думи, Германия има самолети, които биха могли да летят и самолети които действително могат да летят ", обяснява Робърт Бекхусен

Германия има 109 модерни изтребители Eurofighter Typhoon, но миналата година само 42 от тези самолети са се разгръщали, а 74 са били налични, според доклада на ВВС. Сега има само осем изтребителя Typhoon напълно функционални. Що се отнася до другия изтребител, Торнадо, през 2014 г. Германия е имала 89 изтребителя от този тип, от които 66 на разположение и 38 са се разгръщали, а тази година броят им е спаднал на 30. "Тези данни предполагат, че по-малко от половината изтребители на Берлин може да се използват безопасно по време на война", заключава авторът.

Станете почитател на Класа