Някой да е загубил самолет? Може би е един от трите "забравени" в Куала Лумпур

В главното летище на Малайзия са останали непотърсени три самолета. Тъй като собствениците им не плащат за използването на съоръженията, във вестника бе публикувано известие с предупреждение, че ако собствениците не се появят, самолетите ще бъдат продадени.

"Ако не си приберат въздухоплавателните средства в рамките на 14 дни от настоящото известие, ние си запазваме правото да ги продадем или да се разпореждаме с тях", гласи публикацията във вестник "The Star".

В продължение на няколко дни, на Международно летище Куала Лумпур са паркирани три Boeing 747-200F, два пътнически и един товарен, за които никой не поема отговорност.

Генералният мениджър на Малайските летища, Зайнол Мохд каза, че не знае защо никой не отговаря на обявите. "Може да има няколко причини. може да бъде, защото нямат пари, за да продължат дейността си," каза той.

В допълнение към разкриването на тайната за собствеността на самолетите, властите на Малайзия също имат икономически причини да намерят собствениците, тъй като те не са плащали за кацане, паркинг и други услуги. Така те са определили краен срок 21 декември, за да се намери решение, преди да продадат или изхвърлят апаратите.

Станете почитател на Класа