Путин: "Информацията от черната кутия на Су-24 няма да промени позицията ни към Анкара"

Черната кутия на руския бомбардировач Су-24 е намерена и доставена на руския президент Владимир Путин, както е докладвано от руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

„Без значение какви са данните от полетните записващи устройства на Су-24, свален от турските ВВС, това няма да промени отношението ни към Турция ", заяви руският президент Владимир Путин.

"Искам да подчертая, разбира се, ние трябва да знаем данните от черната кутия, но независимо от всичко, нашето отношение към акта на турските власти няма да се промени. Пак ще кажа -отнасяхме се към Турция не само като към приятелска страна, но също така и като към съюзник в борбата срещу тероризма и не очаквахме коварното пробождане в гърба " заяви Путин, по време на среща с руския министър на отбраната, Сергей Шойгу, според РИА Новости.
"Трябва да се работи с черната кутия внимателно и задълбочено и високо професионално в сътрудничество с международни експерти. Русия трябва да знае всички подробности за това, което се е случило."
Анализът на черната кутия на руския самолет Су-24, ще помогне да се определи точната траектория на полета, къде е бил когато е свален и къде е получил "предателския удар", каза Путин.

Станете почитател на Класа