Истината за "извънземната кула" на повърхността на Луната

  • 5,6 км висока структура на повърхността на Луната е бил открита в изображенията на Google Moon. Това е довело теоретиците на конспирацията до предположението, че това е кула, построена от извънземни.

    Уебсайтът UFO Sightings Daily, който дава конспиративни и "извънземни" обяснения за всички видове космически открития, съобщи, че MexicoGeek - потребител на YouTube, е намерил на Луната "кула" с помощта на приложението Google Moon. В допълнение, няколко медии също разпространиха тази информация и предположението, че тя е дело на извънземни.

    Въпреки това, се оказа, че изобщо не става дума за НЛО. "Това не е кула. ​​Това, което се вижда е малък кратер, образуван при ръба на по-голям кратер, Mersenius E. Подобието на кула се дължи на сенки от слънцето и на мозайката от изображения“, каза Хоя Петро, учен от LROC мисията на НАСА, цитиран в "Huffington Post".

LunarReconnaissanceOrbiterCamera е космически кораб на НАСА в момента в орбита около естествения спътник на Земята, който картира повърхността.


Станете почитател на Класа