Русия изстреля ракетa Искандер-М

  • Руските военни учения в южната част са достигнали своя връх с изстрелването на оперативно-тактически ракети Искандер-М с обхват 500 км на полигона Капустин Яр, близо до Астрахан.

    "В процеса на изненадваща инспекция на Южния Военен район в полигона Капустин Яр бе изстреляна оперативно-тактическа ракета от система Искандер-М с пълен заряд", заяви руското министерство на отбраната в изявление.

    В изявлението се подчертава, че изстрелването е извършено при пристигане на мястото назначено за разполагане на ракетния комплекс, с минимален интервал между информиране на военните за целта за унищожаване и изстрелването на ракетата. В резултат на това бе унищожена мишена намираща се на 300 километра.

    Противоракетната система Искандер-М със среден обхват има два вида боеприпаси: ядрени и термобарични. Но това, което ги прави страшни е, че е технически еневъзможно да бъдат свалени.

    За да завършат мисията си успешно, тези ракети летят с близо 5000 километра в час на много ниски или много големи височини, в зависимост от целта на атаката. Когато наближи целта си, Искандер-М генерира активни интерференции за предотвратяване задачата на системите за противоракетна отбрана и стартира многобройни примамки, за да се избегне прихващането й.

Станете почитател на Класа