Обама: "Аз продължавам да вярвам, че Тръмп няма да бъде президент"

  • Барак Обама се съмнява, че кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп, ще продължи като фаворит в неговата партия и вярва, че американският народ не трябва да го взема на сериозно.

    "Аз продължавам да вярвам, че г-н Тръмп няма да бъде президент." Това бяха думите на президента на САЩ, Барак Обама, във вторник по време на пресконференция за резултатите от срещата на високо равнище на Асоциацията на народите от Югоизточна Азия (АСЕАН), която се проведе Ранчо Мираж, Калифорния (САЩ).

    "Не е като да бъде водещ на токшоу или риалити шоу, не е въпрос на маркетинг или реклама. Трудно е и много хора очакват от нас да се справяме добре", каза Обама на ABC News.

    Президентът смята, че магнатът просто има по-привлекателна риторика, отколкото неговите републикански конкуренти, които основават своите политически програми на същите точки, където ясно се откроява противопоставянето срещу мюсюлманите и имигрантите.

    Преди Доналд Тръмп обяви любовта си към Русия и казва, че е готов да разговаря с руския президент Владимир Путин и двете страни да поддържат добри отношения.

Станете почитател на Класа