Експерт: " Макиавелистки" планове в Турция

  • Атака в столицата на Турция засегна сградата на военен корпус и остави най-малко 28 загинали и 61 ранени. Турските власти заявиха, че експлозията е настъпила в кола-бомба и е насочена срещу военен транспорт, превозващ персонал от щаба на страната.

    Политическият анализатор Басем Таджелдин е заявилл, че Турция чрез нападението е получила отговор на своите действия в подкрепа на екстремистите и срещу кюрдското население, разтърсвайки целия регион . "Който си играе с огъня, не може да получи нищо друго, освен пожар", каза експертът.
  • Въпреки че все още не се знае кои са извършителите на това нападение, може да се предположи, че това е отговорът на кюрдските сили на правителството на Реджеп Тайип Ердоган. От друга страна, зад атаката в Анкара може да стоят терористи, подкрепяни от Турция, което ще послужи за измиване на ръцете на Ердоган от подкрепа за тези групи, казва експертът.

    Както съобщи наскоро руският посланик в ООН, Турция може би стои зад групите, подготовящи терористични атаки в Русия. Нападението в Анкара ще послужи на турския лидер, за да се отклони вниманието от тези обвинения, смята Басем Таджелдин. Турция планира "нещо Макиавелистко ", заключава анализаторът.

 

Станете почитател на Класа