Руското министерство на отбраната се присмива на страховете на Пентагона

  • След като директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър заяви, че Русия и Китай са основните заплахи за страната му, говорителят на руското министерство на отбраната, генерал Игор Конашенков, е заявил, че тези твърдения са свързани с дискусията по военния бюджет в Конгреса на САЩ и едно и също нещо се случва всяка година, съобщава РИА Новости.
    "Важно е да се помни, че от средата на ХХ век, т.н. руска заплаха е най-продаваната от Пентагона, не само в Конгреса на САЩ, но и на съюзниците от НАТО," заяви той и се пошегува "Какво щяха да правят без нас?".

    Документът, представен от Клапър показва, че САЩ смятат, че Русия и Китай представлява основната опасност, тъй като и двете страни "развиват своите кибернетични системи , а руснаците продължават да модернизират своите въоръжени сили."

    Предложението е да се увеличи бюджетът на Пентагона за поддържане на сигурността на територията на Европа до 3,4 милиарда през фискалната 2017 г., в сравнение със 789 милиона през предходната година.

Станете почитател на Класа