Нова глобална война, но вече не за територии

  • Докато руската армия отблъска терористите в Сирия, основният световен враг засилва позициите си стъпка по стъпка, близо и във Русия, смята международният анализатор Владимир Лепьохин.

    "Новата световна война е на път да експлодира и Русия, която е основната цел на тази война, търпи ежедневно загуби - физически, икономически , социокултурни, репутационни и други ", пише политологът.

    Той подчертава, че субектите на новата глобална война не са държави, както е било в средата на миналия век, а собствениците и бенефициентите на така наречения световен пазар. Те, а не ислямистите или конкретни страни, с бази в близост до границите на Русия, организираха преврата в Украйна, те наложихпа икономически санкции срещу Русия, те лансират дезинформация срещу нея, елиминират рускоезичните от източната част на Украйна и те сеят раздори между съседите на Русия.

    Глобалните бизнес елити определят темпото на глобализацията, определят стратегическите цели и определят степента и посоката за употребата на сила. В същото време, страни като Турция, Катар, Полша и Саудитска Арабия са авангардните полкове на Западното суперобщество, призовани да извършват нападения в определените им обеми и посоки.

    Има и такива, които трябва да умрат на бойното поле, физически или морално, в името на интересите на глобалния клиент. Има и наемници, терористи и политически журналисти и служители за специфични цели от военен характер.

    Според експерта, на този етап войната е за препрограмирането на по-голямата част на света и нейната особеност е, че тя не унищожава враговете физически.

    "Задачата е да се разоръжи врага доброволно или да се предизвика гражданска война на негова територия, нещо, което вече се е случило в Украйна и трябва да се случи, според плановете на западните стратези, в Русия", подчертава Лепьохин.

    В този смисъл, контролът над киберпространството е сравним с монопола над ядрените оръжия. "Съвременните социални мрежи и големи в областта на информационните технологии, са сравними с атомни бомби, но унищожаването идва незабелязано," подчертава той.

Станете почитател на Класа