Защо няма американски имена в "документите от Панама"?

  • В новия епизод на предаването Keiser Report, водещите Maкс и Стейси анализират странното използване на снимката на Путин за манипулиране на новините за "документите от Панама", тъй като името му, дори не е споменато в 11 милиона страници документи.
  • "Гардиън признава, че в милионите документи е търсил само тези, които са в нарушение на санкциите, наложени от САЩ, което показва какви доносници са там", казва Стейси Хърбърт. "В един свят, управляван от свободния пазар, единственото нещо, което има значение, е да се каже на американското министерство на правосъдието." Тези са нарушили санкциите, търгувайки с Иран, Ирак или Судан, "добавя той.

    Вестникът твърди, че ако няма американци в списъка, това е заради "споразумението за насърчаване на търговията, постигнато между Панама и САЩ през 2010 г. Съгласно споразумението, данните от тази правна фирма също отиват в САЩ, така че няма смисъл американци да правят измама през Панама ", казва той. Направени бяха и по-сериозни намеци за предварителна намеса в публикациите.

    Повечето от личностите, които фигурират в списъка са "съюзници на САЩ" и западните медии подчертават това, заедно с противоречието между шумно обещаните обвинения към руския президент Владимир Путин, в крайна сметка базиращи се само на факта, че някои от неговите приятели са споменати в документите.

Станете почитател на Класа