Объркваща заплаха от "Planet Nine"

  • Медии от цял ​​свят са съобщили за възможно съществуване на нова планета във външните региони на Слънчевата система. NewYorkPost, е отишъл по-далеч и пусна твърдението, че така наречената "PlanetNine" може да изпрати астероиди и комети с огромна скорост към Земята, с потенциално опустошителни последствия.
  • Астрономите Константин Батигин и Майк Браун от Калифорнийския технологичен институт в Пасадена, подчертаха, че това твърдение е пълно с неточности.
  • Първо, вестникът описва "PlanetNine" като открито и официално потвърдено небесно тяло, докато астрономите само се догаждат за съществуването на планетата, въз основа на странните орбитите на шест малки обекти в пояса Кайпер, пръстенът ледени тела отвъд Нептун.
  • Освен това, те казват, че няма от какво да се страхуваме по отношение на разрушителния потенциал планетата, дори ако предположенията за съществуването й са верни. "Тя няма да доведе до унищожаването на Земята. Ако четете, че това ще се случи, значи сте четете идиотски текст ", заяви Браун.
  • Той обясни, че името профила му в Twitter@plutokiller(убиецът на Плутон), всъщност се дължи на факта, че неговите открития на обекти във външната слънчева система са помогнали да се понижи категорията на Плутон до "планета-джудже".

Станете почитател на Класа