Расистка шега с участието на Клинтън отприщва спор в САЩ

Кандидатката на Демократите за Белия дом, Хилъри Клинтън, направи неочаквано посещение на вечерята Inner Circle, ежегодно събитие в Ню Йорк, която обединява представители на изкуството, медиите и политиката. Клинтън се появи на сцената с кмета, Бил де Блазио и актьора Лесли Одом Jr.

"Благодаря за подкрепата, Бил", заяви Клинтън на Де Блазио, който е бил съветник на Клинтън, като сенатор от Ню Йорк. "Отне доста време, съжалявам Хилъри", отговори Де Блазио, добавяйки: "Бях във времето на цветните хора ", позовавайки се на стереотипа " Colored People Time ". Речникът определя " Colored People Time " като "стереотип на афро-американците, които често или постоянно закъсняват." Одъм младши, който е афроамериканец, от своя страна, прекъсна шеговития разговор на политиците: "Аз не обичам вицове като този, Бил."

Шегата бързо се разпространява в социалните мрежи и други медии, тъй като и Клинтън, и сенатор Бърни Сандърс се опитват да привлекат чернокожите избиратели в предизборните си кампании. Списание "New York Magazine" попита, " Жена ти Чърлийн, знае за тази шега?", позовавайки се на съпругата на Де Блазио, която е афроамериканка.

Станете почитател на Класа