МарияЗахарова разкри "формула на Обама за дестабилизиране“

Говорителят на Министерството на руското външно Мария Захарова, заяви, че "най-голямата грешка", извършена от американския президент Барак Обама, по време на неговия мандат е била предварително определена.

Миналата седмица Обама, носител на Нобелова награда за мир, призна, че най-големият му провал като президент било да не помисли за последиците от намесата в Либия през 2011 г., след което северноафриканската страна потъна в хаос.
Захарова казва, че нарушаването на международното право винаги завършва с лоши последствия. "САЩ нарушиха международното право, брилянтно гримирайки своите действия с информационни кампании. Няколко години по-късно, когато блясъка избледнее, се разкриват останките на държавата и Вашингтон го квалифицира като грешка ".

Тя поясни, че грешката не е в "липсата на план за действие" на Обама, а в пълната негова незаконност. "Международното право не е теоретичен феномен, а има за цел да се приложи в реалния живот. И нарушаването на неговите правила винаги води до грешки Същото се случи и в Ирак, Афганистан, същия модел гледаме сега в Сирия. колко дълго още ще издържи това?" попита говорителякатана Министерството на външните работи.

Станете почитател на Класа