Туристическа оферта от Руския производител на "терминатори"

Федералната агенция по туризъм на Русия (Ростуризм) и компанията Уралвагонзавод (УВЗ) се съгласиха да отворят за туристите вратите на най-голямата оръжейна фабрика в Русия. Програмата ще включва посещения и дори шофиране на легендарния боен танк Т-90, заяви на своята Facebook страница заместник-ръководителят на агенцията Роман Скори.

Проектът за туризъм вече е кръстен "Воентур". „За първи път в историята на УВЗ, сме постигнали да се отвори за индустриален туризъм най-голямата военна фабрика, за обикновените хора (руски и чуждестранни)", казва той.

Пътуващите ще могат да се настаняват в хотел в град Нижни Тагил и от там да посетят фабриката с автобуси. Програмата ще включва оглед на цеха с 900 метра дължина, където се правят танковете и музея на фабриката, чиито експонати включват най-новите превозни средства за огнева подкрепа BMP-T Терминатор и бойната платформа Armata. След това ще има управление на танк Т-90 в многоъгълник.

Служителите обмислят въздействието, което посещението в УВЗ може да остави у младите хора. Приключението може да мотивира някои от тях да станат инженери и дизайнери на нови оръжия и военно оборудване.

Станете почитател на Класа