Нютон предрекъл края на света през този век

  • Кога ще края на света? Много са рискували с прогнози за датата на апокалипсиса. Сред тях се откроява един от най-големите физици в историята, Исак Нютон, който предрече, че краят на света ще настъпи през 2060 г.

    Преди да стигне до това заключение, Нютон изучава библейските пророчества и "Книгата на Даниил" (Стария Завет), така че не говори за изчисление на дата с помощта науката, обяснява "El Confidencial". "В писмо от 1704, запазено в Еврейския университет в Израел се чете:" може да се окаже по-късно, но няма причина да се мисли, че може да завърши по-рано ", съобщава вестникът.
    Въпреки това, Нютон не е имал в ума си пълното изчезване на човечеството като такова, но говори за идването на Христос и установяването на царството му.
    Днес повечето учени са съгласни, че нашата планета е преживяла пет големи катаклизми, които предизвикали масови измирания. И експертите не изключват възможността хората да причинят шестия, казва "El Confidencial".

    Исак Нютон е формулирал закона за всемирното привличане и трите законите за движение (инерция , взаимодействие и действие-реакция), които носят неговото име. Но също така той страстно е изучавал Библията, убеден, че в свещените текстове са скрити решения на всички тайни на Вселената.

Станете почитател на Класа