Милярдер предпочита Тръмп и иска Путин да управлява Европа

Британският милиардер Бърни Екълстоун, който управлява търговските дела на Формула 1, обяви, че Владимир Путин трябва да ръководи Европа. Според него руският президент е човек, който държи на думата си.

Екълстоун допълни, че Европа е загубила влиянието си и се нуждае от промени.  Коментарът му за Путин бе направен в отговор на на въпрос дали Путин трябва да ръководи в Брюксел: "Не, (ние) трябва да се отървем от Брюксел. Той (Путин) просто трябва да ръководи".

"Той прави това, който казва, че ще направи. Върши работата до край. Хората не разбират каква точно е целта му... Той иска да върне Русия так, където беше", каза Екълстоун.

Близките връзки между Екълстоун и Путин датират от няколко години, когато Русия започна кампанията си за домакинство на кръг от Формула 1. Руският президент неизменно присъства на церемониите по награждаването на първите трима пилоти в Сочи и често може да бъде видян в компанията на британеца.



Изказването му бе направено по време на Advertising Week Europe в Лондон. Там той каза още, че жените пилоти няма да бъдат приети на сериозно във Ф1.

Екълстойн се изказа положително и за Доналд Тръмп. Той вижда кандидата на републиканците като "фантастичен" президент на САЩ. "Сигурен съм, че той е по-гъвкав от повечето от тях. Ако направи грешка, е по-вероятно да каже: "Беше добра идея по това време", добави Екълстоун.

Станете почитател на Класа