Ще се печели ли от постове във Facebook?

  • Facebook проучва нови начини потребителите да се възползват от функциите на социалната мрежа, според портала The Verge. Популярната социална мрежа обмисля в бъдеще да даде възможност на своите повече от 1600 милиона потребители да получават приходи чрез своите публикации.

    Проучване сред потребителите с цел обратна връзка сочи, че фирмата разполага с широка гама от формули, чрез които могат да се правят пари.

    Предложенията включват опцията "урна за помощи" за тези, които искат да дадат пари на интересна публикация, а не просто един "лайк“. Предложения също включват бутон "дари" за набиране на средства за благотворителност или за споделяне на приходите от реклама.

    Социалната мрежа беше подложена на критики за несподеляне на генерираните от реклама приходи, както прави YouTube, направил някои от най-популярните си потребители милионери редоставяйки им дял от рекламата, припомня британски вестник.

    "Все още сме на ранен етап, но ние сме решени да създадем устойчиви модели за дългосрочна монетизация и внимателно слушаме коментарите," заяви представител Facebook.

Станете почитател на Класа