Google внася изкуствен интелект в услугите за съобщения

  • Allo, новата интелигентна услуга за съобщения, лансирана от Google, има за цел да "убие" своите конкуренти, включително WhatsApp и Facebook Messenger, съобщава Forbes. Новата услуга има няколко допълнителни функции, включително свойства на изкуствен интелект.

    Allo предлага на потребителите интелигентни отговори, в зависимост от предмета на разговор, които позволяват да се отговори, без да се пише нищо. Услугата не само "разбира" самият текст на съобщението, но също така разпознава изображения.

    Например, ако даден потребител получава снимка със съблазнителни такос, системата ще предложи отговори "вкусно" или "Харесват ми", казва Google.

    Обещанията на технологичния гигант са, че подобно на всеки изкуствен интелект, Allo ще се обучава с течение на времето, адаптирайки се към потребителя и речта му. Това означава, че услугата ще бъде в състояние да разбира, дали потребителят предпочита да отговори на нещо смешно с "lol" или "хаха" например.

    В допълнение към услугата ще има Google асистент, който ще намира информация, видео, ще използва преводач, ще организира работата, може би най-важното е, че ще ползва възможностите, предлагани от различни приложения на Google, без да "напуска" Allo.

    Това не е първият опит на Google да влезе в силно конкурентната област на услугите за съобщения, но не може да се изключи, потребителите да не са склонни да напуснат своите обичайни предпочитания.

Станете почитател на Класа