НАТО на границата на Русия: "наистина ли са луди?"

  • Само седмица, след като Русия проведе честване на Деня на победата във Втората световна война, войските на НАТО започнаха планирани военни учения в Естония на руската граница. "Това повдига въпроса: Дали тези хора наистина луди?", пита писателят и политически анализатор Джон Уайт в новата си статия.

    Уайт припомни, че много страни и много хора "пострадаха значително" по време на Втората световна война, но "нито една страна не е претърпяла повече от Съветския съюз по време на войната, и никой не е пострадал повече от руския народ - по-голямата част от Съветското население. "

    "Тогава как можем да обясним военни учения на НАТО в Естония веднага след честване на Деня на победата? Как можем да обясним, че тези учения се извършват на границата между Естония и Русия? Как да си обясним, че сред близо 5000 участващи войници на НАТО, са германските и естонските войници? И това ако не е провокация? "

    Русия, казва анализаторът, "счита безопасността си за ценна и неподлежаща на обсъждане, също както САЩ, Великобритания, Франция, Германия разглеждат своята" ."Една нация, загубила и жертвала толкова много във войната срещу фашизма не може да толерира опити за отслабване или пробив в защитата си днес. Тя просто не може да позволи това да се случи", казва експертът.

    „В противоречие с основната логика, има страни на границата с Русия - Украйна, Естония, Грузия и други, които правят всичко възможно, за да предизвикат напрежение и разногласия, особено в случая с Украйна - дори с цената на мизерия и икономически колапс на собствената си нация.“

    Всичко това, настоящият курс "може да доведе само до лош резултат и не можете да очаквате Москва приеме разширяването на НАТО към своите граници. " казва анализаторът. В един свят, изправен срещу глобалните заплахи и предизвикателства, сега няма никакво извинение за нова Студена война, заключава анализаторът.


Станете почитател на Класа