Шест признаци, които показват "бавната и мъчителна смърт" на американската армия


"Американската армия изглежда се разпада на парчета", казва журналистът Джъстин Т. Джонсън. В своята статия, озаглавена "Шест признаци, че американската армия умира бавно и мъчително", публикувана в списание The National Interest, Джонсън изброява факторите, които показват необходимостта от реформиране на армията на САЩ, колкото е възможно най-скоро.

Първото доказателство за "бавна и мъчителна смърт" на въоръжените сили на страната е плачевното състояние на морската пехота, където само 30% от изтребителите F-18 са готови за полет. В допълнение, вместо да прекарват 25 или 30 часа в пилотската кабина, пилотите имат само по 4 полетни часа на месец.

Втората причина за неизбежния спад е липсата на професионални военни, така че армията е с висок риск в случай на война. "Само една трета от бригадите на армията са готови за битка. Армията е достигнала най-ниското си ниво от преди Втората световна война", оплаква се на журналистът, който също споменава, че половината от самолетите на ВВС не са готови за битка и обвинява институцията в "канибализъм на части на някои F-16 и сваляне части на самолети изложени в музеи", за да се поддържатизтребителите F-16 и стратегическите бомбардировачи B-1 в състояние на боеготовност.

По отношение на флота, Джонсън заявява, че има само 273 кораби, вместо необходимите 350. Освен това има по-високо ниво на злополуки със самолети и хеликоптери от износване. Бомбардировачите B-52, например, са на около 53 години. "Повечето американци не биха искали да карат 53-годишна кола, а още по-малко самолет на тази възраст," шегува се анализаторът, който твърди, че шестте изброени факти, са в резултат на намаляване на военния бюджет с 25% през последните пет години.

Станете почитател на Класа