Ако не можете да ги победите – присъединете се към тях

  • САЩ са проявили интерес към детайли за ваксината, разработена от кубинците за борба с рак на белия дроб, което изглежда като силно признаване на напредъка на Хавана в здравеопазването и научните изследвания, въпреки доскорошното ембарго на Вашингтон.

    Резултатите в борбата срещу този вид рак в Куба вече са били наблюдавани от американски лекари. Наскоро Института за рака в Бъфало, направи първи контакти с Центъра по молекулярна имунология в Куба, с цел прилагане на сътрудничеството в областта на проучване на лекарството, съобщава порталът Telesur.

    Интересът на САЩ към лекарството не е случаен, тъй като неговите високи нива на ефективност при пациенти, са привлекли вниманието на лекарите и на работодателите от сектора на здравеопазването в САЩ.

    Според вестник "Индипендънт", който посвети подробна статия на този въпрос, реалния интерес към лекарството се крие в "неговия произход и потенциална стойност" на световния медицински пазар. Не е изненадващо, Андрю Кумо, губернатор на Ню Йорк, който бе ръководител на първата търговска мисия в Хавана, пое този въпрос на личен отчет.

  • Според Bloomberg,Кумо лично надзиравал споразумението между двете институции за медицински изследвания на Куба и Съединените щати с цел тестване на лекарството в Съединените щати и бъдеща комерсиализация, с лиценз от Администрацията по храните и лекарствата или FDA.

    Лекарството, в резултат на повече от две десетилетия на изследвания и тестове, се разпространява безплатно в Куба при пациенти с болестта от 2011 г. насам и е показало значителни резултати. Неговият успех е, че атакува специфичен протеин, който развива злокачествени тумори.

Станете почитател на Класа