Англия модернизира тайно ядрения си арсенал Trident

Великобритания тайно работи върху развитието на ядрени оръжия, за да актуализира противоракетната система Trident и разработва нова ядрена бойна глава, според доклад на британската ядрена информационна служба, цитиран от вестник "Гардиън".

Според наличната информация, Службата за атомно въоръжение (AWE) работи по програма за подобряване на сегашната ядрена бойна глава Trident, която ще бъде по-точна и ще има по-голяма разрушителна сила.

Съобщава се също така, че AWE вече е похарчила 85 милиона паунда (122 милиона долара) в проучвания на проекти за ядрени бойни глави и се очаква тази година настоящото правителство да представи в Камарата на общините на британския парламент проект за замяна на сегашната флота подводници Trident с четири нови подводници.

Програмата за обновяване ще струва общо 31,000 милиона паунда (44,000 милиона долара), но е създаден и фонд за непредвидени разходи от 10,000 милиона паунда (14500 милиона долара) в случай на нужда.

Според "The Guardian", програмата за ъпгрейд на ядрени бойни глави, се осъществява съвместно със САЩ, за да се подобри ефективността.

Станете почитател на Класа