Асад: "Западните страни тайно преговарят с Дамаск"

Сирийският президент Башар Асад е дал ексклузивно интервю за австралийската мрежа SBS, в което обвинява западните страни за двойни стандарти. Според президента, тези страни открито критикуват правителството му, но също така тайно поддържат връзки и работят с него.

"Те ни нападат политически и след това изпращат свои висши служители, да правят задкулисни сделки с нас", заяви Ал Асад, като посочи, че тези контакти се отнасят до проблемите за сигурност. Той също така разкри, че правителството на Австралия е сред тези западни страни.

"В действителност - изразява съжаление Ал Асад, - тези страни не искат да безпокоят САЩ. Най-висшите западни служители само повтарят това, което САЩ искат те да кажат ".

Сирийският президент също отхвърли, като откъснати от реалността, различните обвинения, направени от австралийски политици, които го определят като "касапин и убиец тиранин ", съобщава веригата.

"Нашата армия се бори срещу тероризма, нашето правителство и всички институции са срещу терористите. Ако наричате борбата срещу тероризма касапница, това е друг въпрос", каза той.

За изпращането на чуждестранни войски в Сирия без негово съгласие, Ал Асад каза, че те са "незаконни". "Ако чужденци идват в Сирия, без да получат разрешение от правителството ни, те са незаконни, независимо дали искат да се борят с терористите", каза той.
a

Станете почитател на Класа