Кланове милиардери - най-богатите американски фамилии за 2016 г.

  • Американското списание Forbes публикува списък на 25-те най-богати американски фамилии през 2016 г. Медията уточнява, че класацията включва семейства от всички размери, вариращи от само 3 членове, до 3500 членове (в случая на клана Du Pont). Във всички случаи, богатствата са започнати от предишните поколения.

    "Форбс" показва, че общото богатство на 25-те най-богати американски семейства е 722 милиарда. Това означава, че от миналата година те са загубили 11 милиарда.

    Списъкът на " клановете милиардери " се води от фамилията Уолтън, основателите на веригата супермаркети Walmart, с богатство от $ 130 милиарда. Уолтън са първо място в списъка за трета поредна година.

    Второто място е заето от фамилия Koch. Чарлз и Дейвид, двама от четиримата братя в семейството, притежават по-голямата част от конгломерата Koch Industries, втората по големина американска частна компания. Списанието оценява богатството им на 82 милиарза долара.
  • Те са следвани от сфамилията Марс –собственици на хранителния гигант Mars Inc. със 78 млрд.

    "Най-малкото" богатство от списъка, 10.7 милиарда долара, принадлежи на фамилията Gallo, производители на вино и други алкохолни напитки.

Станете почитател на Класа