Защо е толкова необходимо за НАТО да провокира Русия?

  • Последната среща на върха на НАТО, която се проведе във Варшава на 8 и 9 юли, показа, че НАТО е направило конфронтацията с Русия в свой политически курс. Според експерта Патрик Лоурънс, Атлантическият алианс е загубил визия за поставените цели и сега е принуден да търси нова "заплаха" за да оправдае "голямата бюрокрация в Брюксел, многобройните военни учения, създаващи атмосфера на безпокойство и военните договори, чрез които съществува организацията."
    Авторът отбелязва, че НАТО е избрало Москва като "заплаха" и сега, за първи път в историята, разполага войските си близо до границите на Русия. Според експерта е важно да се разбере, че това, което Москва планира, е само да защити своите граници, но подчертава, че този въпрос изобилства в множество медийни публикации, без особен смисъл.

    В заключение, авторът сравнява сегашната политика на НАТО с тази в края на 1940 г., която развихри Студената война, като не намира значителни различия между тези два периода. "Последиците от тази политика струваха живота на милиони хора, милиарди долари и 42-те години на противопоставяне", казва авторът.

Станете почитател на Класа