Германската министърка на отбраната разкри, кому изпрати съобщение Тръмп с атаката си срещу Сирия

Дойче веле информира, че не случайно президентът на САЩ, Доналд Тръмп е наредил атаката на сирийското военновъздушна база след срещата си с китайския президент Си Цзинпин. За германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, американската атака е послание към Китай.

Министърът припомни, че Северна Корея е водена от много по-опасен човек, отколкото сирийския президент Башар Асад и подчерта факта, че Пхенян разполага с ядрено оръжие.

Със своята атака на авиобаза Шайрат, Тръмп е искал да стане ясно и за Пекин, че Китай е единствената държава в състояние да контролира Ким Чен-ун с политически средства.

От своя страна, държавният секретар, Рекс Тилърсън също определи нападението срещу сирийската авиобаза като предупреждение към страни като Северна Корея. Ралф Уини, вицепрезидент на Центъра за Евразия, също смята, че Тръмп е използвал това действие като начин да се окаже натиск върху Пекин. Според него, с тази атака, президентът на САЩ са искали да покажат, че „ако Китай не помогне, САЩ ще предприемат едностранни действия".

Станете почитател на Класа