"Най-ужасното оръжие", използвано от Ислямска държава в Сирия

В своите атаки срещу правителствените войски, радикалните ислямисти залагат на специална сила " чието име само, вдъхва митичен страх у сирийските войски", казват те. Това е "inghimasi", "един вид специални сили на ИД". Журналисти обясняват, че името им идва от глагола "разбивам" исторически използван от атентаторите-самоубийци, които се стемят да убият колкото се може повече врагове. Силите "inghimasi" атакуват в групи: или умират в битка или се окичват с победа и се връщат в тяхната база.

За разлика от "Шахид" самоунищожението не е тяхна цел, а средство при критична ситуация: "Като всяка елитна единица," inghimasi "не трябва да умрат в първата битка", обясняват познавачи. Поради тази причина, отбелязват журналисти, тези сили първо насочват към мястото на битката коли с бомби или Шахиди, които да се жертват в подходящо време и така да разчистят пътя". Именно "inghimasi" са натоварени да носят черните знамена на групата, за да ги вдигнат в окупираните земи.

"Inghimasi" се подготвят дълго за мисии, но обикновено не носят тежки оръжия. "Техните действия напомнят за тактиката на късното Средновековие". Според журналистите, те може да бъдат отблъснати с две картечници, но "в условията на Сирия, с крайния си фанатизъм, техните действия причиняват страх и ступор у правителствените войски, склонни към мистицизъм".

Групите "inghimasi", "се превръща в нещо като мит", а присъствието им на предната линия "става по-скоро психологическо оръжие за борба" и на сирийските войски е необходимо известно време, за да оставят след себе си тези "митични страхове." И накрая, присъствието на руските специални сили, техният "личен пример и добра дума помагат да се преодолее страхът и да се разсее митичната слава на тези сили. "

Станете почитател на Класа