Руски сенатор: "Великобритания рискува да бъде изтрита от картата"

Правителството на Обединеното кралство, чийто министър на отбраната заплаши в понеделник с превантивен ядрен удар "в най-екстремни обстоятелства", рискува страната да бъде "изтрита от лицето на Земята", каза Франц Клинцевич, член на Съвета на федерацията на Русия парламент в своя Facebook профил.

"Изявлението на британския министър на отбраната, Майкъл Фалън, има нужда от твърд отговор и аз не се страхувам да отида твърде далеч. В най-добрия случай, можете да се смята, че това изявление е елемент на психологическата война, която е отвратително в този контекст ", пише руския парламентарист в отговор на думите на Фалън пред BBC Radio 4.

"Това повдига уместния въпрос: срещу кого Великобритания е готова да прилага изпреварващо ядрени оръжия?" пита руският сенатор. „Ако Лондон нападне ядрена сила, Обединеното кралство, чиято територия не е голяма, буквално ще бъде заличено от лицето на земята, в една атака-отговор", увери той. „А ако Лондон атакува неядрена държава ще направи същото както САЩ в Хирошима и Нагасаки", добави той.

Коментарите на сенатора идват малко след изявленията на Фалън, според който Обединеното кралство е склонно да извърши ядрена атака срещу всеки враг, въпреки че страната не е жертва на ядрено нападение.

Станете почитател на Класа