Китай нарежда борсите за Bitcoin в столицата да затворят

Китай напредва с плановете си да затвори борсите за Bitcoin в страната, като започна с платформите за търговия в ключови градове.

Китайските власти решиха да забранят цифровите валути, като част от план за намаляване на финансовите рискове в страната. На всички борси за Bitcoin в Пекин и Шанхай е наредено да представят планове за прекратяване на операциите си до 20 септември. Този ход следва решението на китайската централна банка да забрани първоначалното предлагане на криптовалути в началото на септември.

Уебсайтът на Китайската централна банка предупреди, че криптовалутите "все по-често се използват като инструмент в престъпни дейности: пране на пари, трафик на наркотици, контрабанда и незаконно набиране на средства".

Регулаторът също така поръча на борсите да изпращат на местните власти DVD дискове, съдържащи всички дати за търговия и съхранение на потребителите.

Акционерите, администраторите, изпълнителните директори и основният финансов и технически персонал на борсите също трябва да останат в Пекин по време на спирането и да сътрудничат пълноценно с властите.

Решението на Китай може да принуди китайските инвеститори да търсят алтернативни варианти за цифровите валути, като например излизане извън страната и оперативен обмен, или изкопаване на Bitcoin в други региони.

Станете почитател на Класа