Морган Фрийман е жертва на емоционална екзалтация

“Много хора на изкуството лесно стават жертва на емоционално претоварване, без да разполагат с реална информация за истинското положение на нещата. Те стават жертви на такава емоционална екзалтация, на някакво продължение на маккартизма. Но след време им минава”, каза Песков по повод изявлението на Фрийман.

 

Говорителят на президента на РФ Дмитрий Песков обяви пред журналисти от световните осведомителни агенции, че в Кремъл не възприемат сериозно видеото, в което холивудският актьор Морган Фрийман призовава американците да се защитят от Русия, нападнала САЩ.

 

Според Песков, Фрийман е “жертва на емоционална екзалтация”.

По-рано вчера на сайта на новосъздадено НПО в САЩ се появи видео, в което носителят на Оскар преповтаря някои основни опорни точки за руската заплаха на загубилата президентските избори Хилари Клинтън. “Русия ни нападна! Спасете САЩ, светът има нужда от нашето лидерство!”, зове актьорът.

 

“Много хора на изкуството лесно стават жертва на емоционално претоварване, без да разполагат с реална информация за истинското положение на нещата.

Те стават жертви на такава емоционална екзалтация, на някакво продължение на маккартизма. Но след време им минава”, каза Песков по повод изявлението на Фрийман.

Песков подчерта, че Кремъл не вижда някакви особени заплахи в появилото се видео.

 

“Едва ли можем да се отнасяме сериозно към подобни неща, тъй като е очевидно, че тези явления не се базират на някаква реална информация, те носят емоционален характер”, каза в заключение Песков.

Станете почитател на Класа