Бившият фотограф на Обама разкрива какъв е "огромният и мощен" ядрен бутон на Тръмп

Официалният бивш фотограф на Белия дом Пийт Суза излъчи снимки в социалните мрежи за това, което е ядреният бутон на американския президент, който е на бюрото му в Овалния кабинет.

Суза, който е служил по време на управлението на Барак Обама, разкри тези снимки в отговор на изказвания, направени от настоящият наемател на Белия дом Доналд Тръмп, който в сряда каза, че ядреният му бутон "е много по-голям и по-мощен от този на севернокорейския лидер Ким Чен-ун."

Снимка показва малък червен бутон в дървена кутия до герба на американския президент. Но този ядрен бутон не изглежда толкова голям, колкото твърди Тръмп. В непосредствена близост до кутията има табелка с надпис: "Трудните решения не са лесни".

Според Суза този бутон, "за щастие", не е за започване на ядрена война, а просто служи за повикване на един от помощниците на американския държавен глава.

Друга снимка показва куфарче, което се носи от един от агентите по сигурността на американския президент. Съдейки по снимката, която е придружена от текста: "Нека Бог ни пази", бутонът за изстрелване на ракети с ядрени глави е в това куфарче, което на пръв поглед не се различава от другите.

Забележките на Тръмп дойдоха, след като Ким Чен-ун обяви, че Северна Корея успешно е завършила развитието на ядрени възпиращи средства, заради които "САЩ не могат да разгърнат война" срещу азиатската нация. "Ядреният бутон винаги е на бюрото ми", предупреди севернокорейският лидер.

Станете почитател на Класа