Руският посланик в ООН: "САЩ изглежда имат алергия към Иран"

В речта си на извънредната среща на Съвета за сигурност на ООН, свикана по инициатива на САЩ, постоянният представител на Русия в ООН, Василий Небензиа, заяви, че американската страна изглежда алергична към Иран.

Руският посланик заяви, че е недопустимо да се използват "изкуствени претексти" за свикване на заседания на Съвета за сигурност и също така заяви, че пристрастната оценка на САЩ на събитията, които се случват в Иран, не може да бъде обяснена рационално.

"Изглежда, че алергията към Иран не може да бъде разяснена рационално, тя замъглява очите им по време на оценката на събитията, които се случват там", добави той.

Руският посланик също така подчерта, че за момента иранските власти успяват да решат проблемите в своята страна. "Нека Иран да разреши собствените си проблеми, особено след като това вече се случва", заключи той.

Ненбензия добави, че вместо ситуацията в Иран агенцията трябва да "се справи със сериозни кризи като тези в Ирак или Йемен".

Истинската цел на САЩ със свикването на Съвета за сигурност на ООН за Иран не е, каза той, да защитава интересите на иранския народ, а да се опита да "подкопае ядреното споразумение", подписано през 2015 г. между Техеран и секстета на международните медиатори.

Станете почитател на Класа